Over Michael Boerop

In 2018 realiseerde ik twee van mijn dromen. Het afronden van een koksopleiding en aan de slag gaan als Zelfstandig Werkend Kok. En het voltooien van een boek, een thriller.

Na vele omzwervingen op werkgebied – van bezorger van De Telegraaf tot kerstkaartensnijder in de zomer bij de drukkerij van het Utrechts Nieuwsblad, van inkoper van huisdierenbenodigdheden tot medewerker in een fourniturenmagazijn, van kroegeigenaar in Venezuela tot websitebouwer bij sportbladen, van administratief medewerker bij een spuitbusvulbedrijf tot partijenpostverwerker bij de PTT, van werkloze tot figurant bij Nederlandse speelfilms en van contentmanager tot fotolijstjes-in-elkaar-zetter, plus alle andere baantjes – ging na 30 jaar het roer volledig om.

En daarom is Peters voor mama en Nicole. Omdat mijn moeder drie decennia geleden al tegen mij zei dat ik dit moest gaan doen. En ook al luisterde ik als tiener destijds niet naar haar, wat ik ook deed en hoe vaak ik ook op mijn bek ging, ik voelde altijd haar onvoorwaardelijke liefde en steun.

En mijn lieve Nicole doet al twintig jaar hetzelfde. Ik ben een dromer en qua inkomen zacht gezegd niet de meest stabiele factor binnen ons gezin. Maar zonder haar liefde en steun was Peters er nooit gekomen.

Ik heb eindelijk eens iets afgemaakt. Ik heb Peters geschreven. Iets dat ik zelf ongelooflijk vind, want het voelde als een eeuwigdurende reis door de prachtige wereld der letteren.

Michael Hendrik Jan Boerop